Přečteno v ŘÍJNU.

Zdravím všechny knihomoly :)

Vítám vás konečně u nového měsíčního shrnutí. Tentokrát krapet opožděně, jelikož jsem od začátku listopadu nemocná a tento článek jsem si zapomněla nachystat dopředu (ups). Teď se mi ale konečně vrátila jakž takž energie a chuť zase něco sepsat, tak se pojďme podívat, jak je to s knížkami za říjen :)

V říjnu jsem měla štěstí na skvělé knihy! Přečetla jsem jich 14, z nichž se mi nelíbila jen jedna! Za mě super skóre :) Kterou ale doporučuji úplně nejvíc, tak to je Gump - Pes, který naučil lidi žít a Kluk odnikud. Bohužel ta, která mě jako jediná zklamala je nová kniha od mého oblíbeného autora Thomase Harrise - Cari Mora.

Minirecenze:

Oceán - Oceán je dětská encyklopedie ze série Zpátky v čase, která obsahuje ještě dva díly - Vesmír a Historie... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Vesmír - Průvodcem knihy jsou sourozenci Alenka, Olda a jejich pejsek Jožka, kteří se tentokrát vydávají na výpravu do vesmíru!.. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Kluk odnikud - jedna z nejlepších knih letošního roku - pokud si o ní chcete přečíst víc, klikejte SEM.

Nyxia nespoutaná - Tolik měsíců čekání a konečně jsme se dočkali! Druhé pokračování sci-fi série NYXIA! Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Gump - Pes, který naučil lidi žít - Děkuji za to, že vycházejí takového knihy, které se snaží upozornit na to, jak je některým němým tvářím ubližováno a zároveň dokázat, že ne všichni lidé jsou stejní, že jsou mezi námi i ti, kterým není jedno, jak je s pejsky zacházeno a snaží se pro ně něco udělat - třeba tak jako autor knihy nebo organizace Se psem mě baví svět! Knižní příběh pejska Gumpa je inspirován skutečnou událostí a neměl by minout žádného pejskaře!! Za mě je tahle kniha srdeční záležitost!♥

Mé hodnocení: 100 %

Cari Mora - Nejnovější kniha od mého milovaného Thomase Harrise? Tu jsem musela mít! Navíc krásně ladí s novými vydáními Mlčení jehňátek a Červeného draka :smile: Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Mlčení jehňátek - Seznamte se s nejsympatičtějším vrahem na světě! :) Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Ideální svět - Příběh s krásnou obálkou a sci-fi příběhem z blízké budoucnosti? To chceš! :smile: Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

VOX - Náš příběh se odehrává ve světě, kde nová vláda nastoluje svoje vlastní pravidla, která se týkají především žen. Všechny ze dne na den ztratily práci, nemají přístup ke svým penězům a dokonce se už ve školách neučí číst, ani psát. K tomu všemu jsou omezeny denní kvótou 100 slov.. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Marťan - Příběh muže, který se ocitá sám na Marsu. Jeho vidina na přežití je mizivá a čtenář společně s hlavním hrdinou doufá, že to všechno nějakým zázrakem zvládne!

Tohle je rozhodně jedna z nejlepších knih, které jsem za poslední dobu četla a to nejen díky tomu, že je příběh skvěle vystaven, ale především osobností hlavního hrdiny, kterého si prostě zamilujete. Marťan je sci-fi, kterou doporučuji úplně všem! :)

P.S. Podle knížky je natočen i stejnojmenný film, který rovněž vřele doporučuji. Ale knížka je stejně lepší :P

Mé hodnocení: 100 %

Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy - Tima Burtona miluju a tahle básnická sbírka, ačkoli je lehce depresivní a morbidní, zaručeně potěší všechny jeho fanoušky! :)

Mé hodnocení: 100 %

Dvůr trnů a růží - první díl z fantasy série, která je retellingem (převyprávěním) klasické pohádky Kráska a zvíře. Velmi originální, návykové, pohádkové, drsné, se spoustou skvělých knižních postav, které si zamilujete. Fantasy svět, který autorka vytvořila, je skvěle popsán :) A ačkoli je to dost bichle, budete ji mít přečtenou brzy, protože autorčin styl psaní je velmi čtivý, jednoduchý, poutavý a vy budete prostě potřebovat zjistit, jak to s hlavními hrdiny dopadne :) Už se těším na další díly!

Mé hodnocení: 90 %

Goosebumps: Attack of the Jack-O'-Lanterns - další díl z volné série Husí kůže, který bohužel není přeložen do češtiny. Nicméně angličtina to není zase až tak složitá, přeci jen to R.L.Stine psal pro děti :) Příběh se odehrává jedné halloweenské noci a je super strašidelný! Doporučuji, stejně jako všechny ostatní díly ze série!:)))

Mé hodnocení: 100 %

Přátelé - Kniha je retrospektivou celého seriálu - obsahuje plno informací a dozvídáme se v ní například... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Publikováno: 18. 11. 2019