Nejlepší knihy za rok 2017

Zdravím všechny knihomoly :) 

Sice se to teď podobnými články na internetu jenom hemží, ale i já bych vám chtěla představit nejlepší knihy, které jsem za rok 2017 přečetla. Měla jsem z čeho vybírat, protože mé konečné číslo přečtených knih pro rok 2017 bylo 74 a já jsem na sebe celkem pyšná, protože je to můj osobní rekord :D Teď budu trochu riskovat, když řeknu, že příští rok jich prostě musí být 80! A třeba jednou zvládnu i těch 100 :) 

Ale teď už zpět k hlavnímu tématu článku – nejlepším knihám roku 2017. Nevybírala jsem pouze z těch, které letos vyšly, ale ze všech, které se mi dostaly pod ruku. Nakonec je jich celkem 10 a všechny se mi vryly do srdce - některé mě vystrašily, některé rozbrečely, ale všechny mě určitým způsobem ovlivnily. Chtěla jsem je seřadit od nejlepší po "tu nejméně nejlepší", ale zjistila jsem, že to prostě nejde - výjimkou jsou první tři - pro mě nejzásadnější knihy letošního roku. Pokud jste žádnou z nich nečetli, určitě to napravte - nebudete litovat.

To jsou ony:

1) VOLÁNÍ NETVORA - Příběh o velké odvaze malého kluka, který se postavil svému největšímu strachu. 

2) HANA Kniha o holocaustu a poválečné době, o osudu tří žen, o tom, kolik utrpení člověk dokáže unést. A také o pocitu viny. Pocitu, se kterým je sakra těžké žít.

3) HODINY - mistrovské dílo inspirované životem a románem Virginie Woolfové.

4) HUNGER GAMES - série Hladových her, konajících se v aréně, kde 24 soutěžících bojuje na život a na smrt a kde může přežít jen jeden, je nejlepší sci-fi, kterou jsem doposud četla.

5) NĚCO VÍC - Hlavní hrdina, sedmnáctiletý Seth na začátku knihy svádí boj s mořem. Když už se zdá, že je po všem a že je mrtev - probudí se na prazvláštním místě. 

6) READY PLAYER ONE - příběh o virtuálním světě, vytvořeným Jamesem Hallidayem. Tam někde je skryto dědictví po tvůrci této videohry, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu.

7) BLACKOUT - Kniha reálně popisuje totální kolaps elektrické energie a jeho dopad na život lidí po celém světě. 

8) PSÍ POSLÁNÍ PSÍ CESTA - krásná série o tom, že to nejenom my se staráme o pejsky - ale také oni se starají o nás.

9) VĚZNĚNÁ český horor na motivy skutečných událostí. Znepokojující a nevhodný pro slabší povahy.

10) BÍLÁ JAKO SNÍH, RUDÁ JAKO KREV - pohled do duše chlapce, který se ve svých šestnácti letech musí vypořádat se smrtí milované osoby.

...Teď už jen můžu doufat, že mě stejně oslnivé příběhy potkají i v roce 2018. Protože každý z nás občas raději čte o životě, než aby ho žil.. A je skvělé, když to stojí za to. :books:

Přeji vám šťastný nový rok - hodně čtěte a opatrujte se.

Z.:heartpulse:


Publikováno: 31. 12. 2017