Přečteno za ČERVENEC

Zdravím všechny knihomoly! :)

A vítám vás u hoodně opožděného článku o knihách, které jsem přečetla za červenec, což byl snad nejhorší měsíc celého roku, tak doufám, že vy jste se měli skvěle! :) :D Ale nebylo vše jen negativní, co se knížek týče, zvládla jsem přečíst 9 knih a tentokrát jsem měla docela šťastnou ruku :) 

Rozhodně si musíte přečíst většinu z nich! Celkem zklamáním pro mě ale byly Snílci a Páté roční období.

Mini recenze:

Peter May - Karanténa

Po téhle knížce jsem vyloženě prahla a jsem moc ráda, že jsem si ji mohla konečně přečíst! Peter May ji napsal už před 15 lety, ale kvůli tomu, že takový scénář - Londýn, pandemie, tisíce mrtvých - se zdál až příliš nepravděpodobný, tak mu ji odmítli vydat. Nyní je vše jinak a s námětem knihy se dokáže ztotožnit už úplně každý... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Jennifer Donnelly - Nevlastní sestra 

NEVLASTNÍ SESTRY SI ŘEŽOU PRSTY U NOHOU, ABY SE VEŠLY DO ONOHO STŘEVÍČKU. Tak nějak začíná příběh, který je retellingem Popelky... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Michael Robotham - Vykrvácet

Tohle je prozatím ta nejlepší detektivka, jakou jsem za letošní rok přečetla!... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Rachel Abbott - Dům na útesu

Evie je podezřelá z vraždy svého manžela. Vše nasvědčuje tomu, že ji opravdu spáchala. Ale na povrch vyplouvají věci, o kterých neměl nikdo ani tušení... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Karen Thompson Walker - Snílci

V malém univerzitním městečku se šíří spavá nemoc. Nikdo neví, odkud se vzala, ale spáčů stále přibývá víc a víc, a tak je ve městě nařízena karanténa... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Jennifer Brown - Hate list

"Pro ni to byla jen slova na papíře. Pro něj cíle k odstranění."

Skvěle napsaná young adult kniha se silným tématem, kterým se hodně podobá Tekutému písku - a to střelba na střední škole

Hate list je emotivní příběh s ponurou atmosférou a pohledem na to, jak se naše postavy vypořádávají s následky traumatu. Příběh je vyprávěn střídavě ze současnosti s flashbacky do minulosti. Škoda jen, že jsme nedostali i pohled Nicka na celou situaci. I tak moc doporučuji, už jen kvůli tomu tématu.

Mé hodnocení: 80 %

Klára Kubíčková - Kde zní zpěv krkavců

Skvělá česká fantasy odehrávající se v prostředí výchovného ústavu v čele s mladičkou hlavní hrdinkou. Příběh je plný magie a tajemné atmosféry - trochu mi připomínal Harryho Pottera, ale byl drsnější :D Možná by mi víc vyhovovalo, kdyby byla hlavní hrdinka starší. Nicméně přečetla jsem ji na jeden zátah - je to taková knižní jednohubka a jestliže máte rádi fantasy a chcete podpořit české autory, tak směle do toho! Jo a mimochodem, ta obálka se vážně povedla! :)

Mé hodnocení: 85 %

Shari Lapena - Jeden z nás 

KONEČNĚ! Konečně Shari Lapena napsala skvělý thriller plný tajemství, křivd, spletitých vztahů a samozřejmě - vražd. Za mě jednoznačně nejlepší autorčina kniha! Navíc  se čte neuvěřitelně lehce, je krátká, napínavá a krásně promyšlená! Vůbec jsem netušila, jak to celé dopadne :D Doporučuji!

Mé hodnocení: 90 %

Mons Kallentoft - Páté roční období

Podle Databáze nejlepší kniha série, za mě spíše průměr. Kdyby autor netlačil na pilu a místy to celé nebylo tak překombinované a přehnané, hodnotila bych ji mnohem lépe, protože téma mě moc bavilo. I tak ale knihy od Monse Kallentofta moc doporučuji, obzvlášť jste-li milovníci krimi příběhů a nevadí vám i trochu té poetičnosti :) Ačkoli tento díl byl o něco drsnější, než ostatní knihy série. 

Mé hodnocení: 65 %

Publikováno: 21. 08. 2020