Přečteno za ÚNOR.

Zdravím všechny knihomoly:)

A vítám vás u článku o únorových knihách. Důvod, proč ji zveřejňuji se zpožděním a proč těch přečtených knih není mnoho, je ten, že únor byl dost nemocný měsíc, už první dva týdny mi nebylo vůbec dobře a pak jsem lehla s neschopenkou na tři týdny. Teď už jsem ale na cestě nabrat zpátky energii a chuť na čtení! :)

Jak už jsem zmínila, za únor jsem těch knížek moc nepřečetla. Zvládla jsem jich jen 8 a tou nejlepší bylo Loutkové divadlo a Vrány! Tou nejhorší knihou měsíce byla Stínozem

Mini recenze:

PETRA DVOŘÁKOVÁ - VRÁNY

Tak konečně jsem si i já přečetla Vrány :) 

Ačkoli mám pár výhrad, tak jsem si výjimečně u knihy Petry Dvořákové přála, aby byla delší! Příběh mladičké Báry mě zasáhl.. Byl emočně náročný a velmi autentický. Po dočtení jsem jen seděla a nevěřila tomu, jak to celé dopadlo. Tohle si určitě přečtěte! Je to velmi útlá knížka, kterou přečtete na jeden zátah a dlouho ji nedostanete z hlavy. Nedivila bych se, kdyby se z Vran stala na knižním trhu druhá "Hana". Na závěr možná dodám, že pokud jste v příbězích citlivější na velkou nespravedlnost a velmi negativní atmosféru, tak vám z této knihy nebude dobře na duši. Pak zvažte, zda se do ní pouštět. 

Mé hodnocení: 85 %

HUNTER S. THOMPSON - STRACH A HNUS V LAS VEGAS

Tuhle šílenou klasiku jsem si prostě nemohla nechat ujít!)))

A že je vám ten název povědomý? To je velmi pravděpodobné, jelikož se stejně jmenuje také film, který je na motivy knihy natočený (v hlavní roli s Johnnym Deppem)... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

JOELLE CHARBONNEAU - ČASOVANÁ BOMBA

Možná jste na mém blogu zaznamenali recenzi na knihu Nádech do ticha, která popisuje teroristický útok odehrávající se ve vlakovém vagonu. Časovaná bomba je jí hodně podobná, akorát se tentokrát útok odehrává v budově školy. 

Časovaná bomba se mi líbila o něco méně než Nádech do ticha, nicméně i tak ji doporučuji. Je cílena spíše na mladší čtenáře - hlavní hrdinové jsou teenageři, každý z nich mimo to, že jim jde o život, řeší kupu svých starostí, které bych raději viděla "upozaděné" nebo vůbec, páč mně to ten děj docela narušovalo. Kvůli tomu postupně kniha klesala na dramatičnosti, vlastně i autentičnosti, i když závěr příběhu samozřejmě napínavý byl. Knížku jsem si i tak užila, navíc má boží obálku! 

Mé hodnocení: 75 %

M.W.CRAVEN - LOUTKOVÉ DIVADLO

Jestli mě nějaký thriller v poslední době fakt mile překvapil, tak je to právě Loutkové divadlo. A to jsem si ho k narozeninám přála hlavně kvůli té super obálce :D

Tento příběh má vše - neuvěřitelně sympatické vyšetřovatele, skvělý humor (několikrát jsem se upřímně nahlas zasmála), zajímavou zápletku, napětí, chytré a překvapivé vyústění. Tahle kniha je za mě jedno velké DOPORUČUJI pro všechny thrillerové nadšence! 

Mé hodnocení: 95 %

PETER STRAUB - STÍNOZEM

Dlouho jsem nečetla žádný pořádný horor a Stínozem mě zaujala svou anotací a tou boží obálkou... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

THOMAS HARRIS - HANNIBAL: ZROZENÍ

Hannibal - Zrození je v pořadí 4. vydaná kniha této série. Zde se autor zaměřuje na události, jež měly vliv na zrod Hannibala Kanibala, který byl vlastně úplně obyčejný chlapec, který rozhodně neměl obyčejné a už vůbec ne jednoduché dětství... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

SANDIE JONES - MATČINA HRA

Tak tohle byl docela fajn psychologický thriller, jen škoda, že zhruba od poloviny dost průhlednej. I přes to jsem ho přečetla na jeden zátah a rozhodně ve mně vyvolal mnoho emocí.

Mé hodnocení: 70 %

J.K.ROWLING - HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ

Jak už jsem se zmiňovala v úvodu - v únoru jsem byla dost nemocná a moje nálada na tom nebyla zrovna dvakrát dobře. No a v takových chvílích je čas na jediné - útěk do magického světa plného čar a kouzel! Harry je prostě srdcovka. Navždy.

Mé hodnocení: 100 %

Publikováno: 25. 03. 2020