Přečteno za ŘÍJEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

Za říjen jsem přečetla 6 božích knížek! Kdybych měla vybrat jen ty úplně top, bylo by to Orgány nepatří do nebe a Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem.

Mini recenze:

Martin Moravec - Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem

Novinář Martin Moravec zpovídá lékaře letecké záchranky pana Marka Dvořáka... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Renata Kalenská - Orgány nepatří do nebe

Novinářka Renata Kalenská vede rozhovory s transplantačním chirurgem Jiřím Froňkem a jeho pacienty... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.


Chris Carter - Hovor se smrtí

Tenhle osmý díl série je opět skvělý, absolutně nemáte šanci odhadnout pachatele, to na těch knížkách Chrise Cartera fakt miluju! Plus tu uvěřitelnost, brutalitu a to tempo, bože, kdyby to šlo, tak přečtu celou knížku na jeden zátah bez problémů! :)

Mé hodnocení: 100 %

Gavin Edwards - Bad Motherfucker: Život a filmy Samuela L. Jacksona

Gavin Edwards podrobně rozebírá Jacksonův fascinující život, od koktavého knihomola přes revolucionáře a narkomana až po hvězdu filmového plátna... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Susanna Isern - Hrozálie se chce stát čarodějnicí 

Já tušila, že tahle knížka bude skvělá! Ideální pro malé (ale klidně i dospělé) čtenáře, kteří si chtějí užít nějaký ten strašidelný příběh a naladit se tak na Halloween... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Jakub Stanjura - Srpny

Kam až jsme schopni kvůli tomu druhému zajít?

Jakub Stanjura v románu originálním způsobem otevírá závažné téma gaslightingu — zvláštní formy manipulace, při níž oběť zpochybňuje vlastní racionalitu, paměť i celkové vnímání reality.

Téma gaslightingu je děsivé, naprosto šílené. Bohužel to rozhodně není žádné sci-fi, nýbrž problém, který existuje a reálně se děje :/

Srpny jsou velmi zajímavý titul, originální jak zpracováním, tak tématem. Sic mě nepohltily natolik, jak jsem očekávala (možná kdybychom měli možnost jít ještě hlouběji, mít daleko víc informací, zvládla bych se do příběhu více ponořit, takhle uběhl na můj vkus až moc rychle, ale chápu, že to u tohoto konceptu knihy šlo těžko udělat jinak) i tak musím uznat, že se mi příběh bude jen stěží dostávat z hlavy...

Na závěr chci jen dodat takovou připomínku pro nás všechny - vnímejme lidi kolem sebe, nezlehčujme jejich pocity a věřme jejich intuici. My všichni, třeba pak někomu pomůžeme ven z toxického vztahu.. Protože občas to někteří nemají šanci zvládnout sami..

Mé hodnocení: 70 %


Publikováno: 01. 11. 2023