Přečteno za SRPEN.

Zdravím všechny knihomoly :)

Další měsíc za námi a s ním tu máme i další "Přečteno" :)

V srpnu jsem měla neuvěřitelně šťastnou ruku a všechny knížky, které jsem přečetla, byly naprosto boží! Takže snad poprvé v měsíčním shrnutí nebudu zmiňovat nejhorší knihu měsíce, z čehož mám fakt radost :) Pojďme se na ně společně podívat!

Minirecenze:

Casey McQuiston - Červená, bílá a královsky modrá 

Tak okolo této knihy se strhl naprostý boom napříč celým Instagramem. U nikoho, vážně u nikoho jsem nečetla ani jednu negativní reakci, komentář či recenzi a já samozřejmě neodolala a musela si ji přečíst taky... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Chris Carter - Jeden za druhým 

Dámy a pánové, toto je prozatím nejlepší díl celé série! Jestli jsem předešlé díly hodnotila nadprůměrně, tak toto je naprostý top strop! Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Mariko Tamaki & Jillian Tamaki - Jedno obyčejný léto 

Po delší době jsem si koupila komiks a nemohla jsem si snad vybrat lépe! I když stál trochu víc, rozhodně nelituju ani koruny!

Ač to byl úplně obyčejný příběh dospívající holky, něčím na mě působil až snově. Jestli to bylo tou atmosférickou kresbou s úžasnými detaily nebo tím neuvěřitelně melancholickým příběhem o těžkostech dospívání.

Krásné, krásné a ještě jednou krásné! Tohle jsem si užila moc. Doporučuji!

Mé hodnocení: 100 %

John Hersey - Hirošima

Na začátku srpna tomu bylo přesně 75 let od bombardování Hirošimy a v rámci tohoto výročí Nakladatelství LEDA nově vydává krásnou knihu Hirošima.. Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Tracey Garvis Graves - Holka, kterou kdysi znal

Tohle byla tak krásná knížka! Lehce se četla, měla úžasnou a originální hlavní hrdinku a něžnou romantickou linku. Ideální odpočinková romanťárna, která pohladí po duši, ale i rozpláče.. A ten konec!!! :O Moc doporučuji!

Mé hodnocení: 95 %

Jody Houser - STRANGER THINGS: Šestka

Naprostá nutnost pro všechny fanoušky Stranger Things! Škoda jen, že to nebylo delší, jinak by to bylo dokonalý :D 

Opět se vracíme do minulosti a sledujeme Brennerovu laboratoř a jeho projekt MK ULTRA. Drsný, napínavý a taky smutný komiks, který moc doporučuji!

Mé hodnocení: 90 %

Elli H. Radinger - Moudrost starých psů 

Jestli nějaká kniha vzdává hold pejskům, tak je to právě tato! Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Václav Hájek & Eva Bendová - Neony a světla reklam

Skvěle graficky zpracovaná kniha o pražských neonech a jejich historii. Jedná se především o vizuální představení světelných reklam - takže ideální věc pro všechny fanoušky artových knih :)

Mé hodnocení: 80 %

Yasmin Rahman - Co jsme si nikdy neřekli

Zase jedna skvělá záležitost z nakladatelství YOLI, která se věnuje důležitému tématu!

Tři dívky, každá naprosto jiná, ovšem jedna věc je spojuje - chtějí spáchat sebevraždu.

Silný příběh, krásně napsaný a co se mi hrozně líbilo, tak to byl způsob, jakým autorka rozlišovala jednotlivé kapitoly a pomocí grafiky znázorňovala, jak se naše hrdinky cítí.. Skvělá věc!

Mé hodnocení: 95 %

Albrecht Smuten - Pac a Pussy

Hodně fajn komiks na odreagování. Podle mě se u některých pasáží fakt pobavíte :D

Mé hodnocení: 80 %

Publikováno: 14. 09. 2020