Přečteno za LISTOPAD.

Zdravím všechny knihomoly :)

Za listopad jsem zvládla přečíst 11 knih, z nichž si rozhodně musíte přečíst Drákulu, Pětidomí, Zrcadlového muže a Katův polibek!

Naopak docela zklamáním byl Dům soli a smutku a Máme holý ruce.

Mini recenze:

Erin A. Craig - Dům soli a smutku

O dvanácti sestrách panuje domněnka, že jsou prokleté. A všechno nasvědčuje tomu, že to tak doopravdy je, jelikož čtyři jejich sestry už zemřely za podivných okolností.. Podaří se jim tuto kletbu porazit než přijdou o další?

Od knihy jsem měla vysoká očekávání a ta se bohužel nenaplnila. Ačkoli má zajímavý námět, tak já se ne a ne začíst. Pořád jsem čekala, kdy mě příběh konečně naplno vtáhne a já si budu užívat každičkou větu. To se bohužel nestalo.. Nevím no, za mě je to spíše průměr. 

Mé hodnocení: 50 %

Paula Daly - Co jsi to za matku

Třináctiletá Lucinda zmizela a není po ní ani stopy. Jak se později ukazuje, není první dívkou, která v okolí zmizela...

Tenhle thriller se tak skvěle četl! Jen škoda, že ten námět nebyl více originální. Musím ale uznat, že závěr si pro nás autorka přichystala nečekaný a nakonec mám z knihy celkem dobrý pocit, takže ji hodnotím jako lehký nadprůměr :)

Mé hodnocení: 70 %

Mons Kallentoft - Katův polibek

Jedenáctý díl krimi série odstartuje únos letadla a únosce má jediný požadavek - vymění cca čtyřicet lidských životů na palubě za tři jiné. A ví úplně přesně, kteří tři to mají být... Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Lars Kepler - Zrcadlový muž

Tohle je přesně ten typ knížky, který vám pomůže dostat se ze čtecí krize. Keplerovci opět potvrdili, že jednoduše umí! Celou recenzi si můžete přečíst ZDE.

Tomáš Přibyl - Pětidomí

U téhle knížky se mi stala nevídaná věc - když jsem byla zhruba na 50. straně, chtěla jsem se podívat, kolik má kniha vlastně stran a omylem jsem očima zavadila o větu, kde bylo zmíněno jméno pachatele :D Ale představte si, že i přes to jsem knihu dočetla a moc mě bavila!

V případě Pětidomí nečekejte žádné mordy - v této knize náš vyšetřovací tým řeší přepadení pošty a loupež. Pachatel se zřejmě ukryl v jednom z pěti domů, před kterými se většina děje odehrává.

Tahle kniha mě vážně mile překvapila. Je super čtivá, s ponurou atmosférou upršeného a sychravého listopadu. Má skvěle rozmanité postavy a oproti jiným detektivkám je o dost klidnější a celkově pomalejší, ale v dobrém slova smyslu!

Za mě je tohle vyloženě ideální volba pokud si chcete přečíst něco oddechového a zároveň napínavého :)  A ta obálka se moc povedla!

Mé hodnocení: 80 %

Magdaléna Platzová - Máme holý ruce

Deník studentky z roku 1989.

Magdaléna Platzová nám formou svého deníku přiblížila události ze 17. listopadu a to očima 17leté dívky.

Tohle se tak těžko hodnotí, jelikož se jedná o důležitou událost naší historie, ale přiznám se, některé části mě vážně nebavily. A to jakože hodně nebavily. Šlo především o popisy autorčiných cest do zahraničí, ty jsem měla tendence přeskakovat, jelikož mě zajímala primárně ona politická událost. 

Knížka je to útlá, budete ji mít přečtenou za jedno odpoledne, ovšem zda bych ji doporučila dál? To zrovna úplně ne..

Mé hodnocení: 50 %

Bram Stoker - Drákula

Já jsem tak šťastná, že jsem si konečně přečetla tuhle nesmrtelnou klasiku, protože byla naprosto boží. Má úžasnou atmosféru, moc mě bavil deníkovo/dopisový formát vyprávění a i když to není vyloženě nic hrůzostrašného, tak se našlo pár momentů, při kterých mi tuhla krev v žilách :)

Závěr jsem teda čekala velkolepější, to je asi jediné, co mě trochu zklamalo, ale i tak moc doporučuji! 

Mé hodnocení: 80 %

Johana Fundová - Devadesátky 

Tohle je taaaak ideální dárek pro všechny, co vyrůstali v devadesátkách! Při čtení a prohlížení všech fotek jsem pocítila úplně brutální záchvěv nostalgie! Bomba :D I když zpracování není úplně stoprocentní, autorčin text mě místy příliš nebavil, ale to vykompenzoval ten pocit, který mi knížka navodila:))))

Mé hodnocení: 70 %

Kazu Kibuishi - Poslední strážci

Čtvrtý díl komiksové série AMULET.

Já snad ani nemám co dodávat. Celá série si udržuje laťku vysoko. Krásná kresba, napínavý příběh a bezvadný postavy. Tohle mě prostě baví! :) Doporučuji všem náctiletým čtenářům i nečtenářům.

Mé hodnocení: 90 %

Joris Chamblain - Zkamenělá zoo

Po delší době jsem měla zase chuť přečíst si dětskou knížku a nemohla jsem si vybrat lépe! Tohle byla taková krása! Jak po vizuální stránce (kombinace psaného deníku hlavní hrdinky a komiksu mě neuvěřitelně bavila), tak i po té obsahové - ten příběh, ach! Ten pohladí po duši úplně každého. Nápaditý, úžasně zpracovaný, vtipný, laskavý a místy velmi dojemný příběh, u kterého jsem měla na krajíčku :) Miluju to a moc moc doporučuji!

Mé hodnocení: 100 %

Maciej Szymanowicz - Rok v pohádce

Už autorčiny předešlé knihy (Rok v lese, Rok na venkově,..) mi učarovaly. Jsou nádherně graficky zpracované a když jsem uviděla tuto novinku - Rok v pohádce, věděla jsem, že ji potřebuju "číst" :) Tohle je přesně ten typ knihy, kterou bude chtít každý rodič prožít společně se svými mrňousky (je vhodná pro ty vyloženě nejmladší děti, co ještě neumí číst) :) Moc moc doporučuji.

Mé hodnocení: 100 %


Publikováno: 14. 12. 2020