Moje první kniha o jídle

*Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s Knihkupectví Luxor za účelem recenze :)

O čem kniha je?

Zdravý a pozitivní vztah k jídlu si budujeme už od dětství. A záludné dětské otázky dokážou mnohé rodiče pořádně překvapit. Proč musíme vůbec jíst? A proč to nemohou být jen sladkosti?

Jak se mi kniha líbila?

Téma stravování u dětí řeší snad všichni rodičové. Vždycky jsem se snažila Elči nabízet co nejvíc pestrou stravu, ale jak to tak bývá, v jeden moment začala mít jasný názor na to, co sní a co rozhodně ne :D No a éra sladkého už též dorazila i k nám, oddalovala jsem to co nejvíc to šlo))) a kolikrát denně teď slyším větu "Mamiii, já mám na něco chuť, asi na čokoládku"? :D

To pak musím neustále vysvětlovat, proč nemůžeme celý den jen jíst sladký - no a s tím mi teď pomáhá tahle knížka, ve které je moc hezky vysvětlené, jaké jídlo je pro nás to nejdůležitější, co by se dělo, kdybychom do sebe cpali jen rychlé cukry? A co bakterie, které jsou pro naše střeva důležité? Na co všechno můžeme mít potravinové alergie a kde se berou? Jaké máme chutě?...

Za mě je tahle kniha skvělý počin, srozumitelně zpracovaný, navíc s hezkými ilustracemi:)) Je znát, že autorka se v oboru výživy a kvality potravin doost vyzná:))

Mé hodnocení: 90 %

Foto ukázka:




Autor: Karolína Fourová
Počet stran: 40 s.
Nakladatelství: Pikola
Datum vydání: 2025
Anotace:
Zdravý a pozitivní vztah k jídlu si budujeme už od dětství. A záludné dětské otázky dokážou mnohé rodiče pořádně překvapit. Proč musíme vůbec jíst? A proč to nemohou být jen sladkosti? Moje první kniha o jídle, za níž stojí Karolína Fourová, inženýrka v oboru výživy a kvality potravin a autorka dvou úspěšných bestsellerů pro dospělé a Lukáš Tomek z ilustrátorského dua Tomski&Polanski, pomůže dětem i rodičům na všechny důležité otázky týkající se jídla s hravostí odpovědět.

Publikováno: 13. 05. 2025