To musíš vidět #4 - TOP 10 SERIÁLŮ NA NETFLIXU

Zdravím všechny seriálové nadšence :)

Jelikož jsem už od prosince totálně závislá na Netflixu a sjíždím ho skoro každý den, tak jsem za tu dobu nakoukala docela dost šíleností, ale taky věcí, u kterých jsem po zhlédnutí cítila, že musím snad vykřičet do světa, že "tohle si prostě musí všichni pustit!". Naštěstí mám svůj milovaný blog, kde můžu této své potřebě ulevit :D Vybrala jsem 10 těch nejlepších, které jsem si zamilovala nejvíc, které mě rozesmály, rozplakaly, šokovaly nebo mi něco předaly. Ale jeden zde vyčnívá. Jeden je vysoko nad ostatníma a to především svým tématem a tím, jak real pocity jsem při něm cítila - to nejlepší hledejte na konci♥

Doufám, že zde najdete inspiraci, na co koukat :) Do komentářů mi můžete napsat, jaké seriály vás zaujaly nebo které sledujete vy :)

1. I AM NOT OKAY WITH THIS

Hodnocení na čsfd: 72 %

Fantasy seriál z prostředí teenagerů, s hlavní hrdinkou, která je tak trochu outsider a která zjišťuje, že má nadpřirozené schopnosti, které nedokáže tak úplně ovládat.

Doporučuji fanouškům Stranger Things nebo Carrie! Když budete chtít, tak celou sérii zkouknete během jednoho večera :)

Délka: 1 série/ 7 epizod - každá má cca 25 minut

2. STRANGER THINGS

Hodnocení na čsfd: 91 %

Jeden z nejlepších a nejoblíbenějších fantasy seriálů posledních pár let, který nejspíš spousta z vás velmi dobře zná.

Malé městečko Hawkins, parta malých kluků, kteří většinu času tráví hraním Dračáku a jedno záhadné zmizení jednoho z nich, které je doprovázeno čím dál podivnějšími věcmi..

Tohle je prostě fenomén poslední doby, návykové, se skvělou osmdesátkovou atmosférou, skvělými herci a soundtrackem. Tohle budete milovat, to vám zaručuju!

Délka: 3 série - každá epizoda má cca 50 minut

3. PAPÍROVÝ DŮM

Hodnocení na čsfd: 90 %

Parta gaunerů v čele s géniem, který naplánoval tu největší loupež v historii Španělska! Tohle je ten případ, kdy budete fandit záporákům a všechny díly si pojedete nonstop! Geniální, návyková a brutální jízda, která má pro své diváky připraveno hned několik infarktových situací! :D Jo a vůbec se nebojte toho, že je to španělsky, lehce si na to zvyknete :) Za mě jeden z nejlepších seriálů současnosti!

btw. Ti z vás, kteří mají rádi Gaunery od Tarantina, zajisté pocítí určitou podobnost - i samotní autoři se nechali slyšet, že je právě tento film při tvorbě seriálu inspiroval! :) 

Délka: 4 série - každá epizoda má cca 50 minut.

4. BLACK MIRROR

Hodnocení na čsfd: 88 %

Antologie povídek, které na sebe nijak nenavazují, takže si můžete pustit buď všechny nebo jen některé, můžete je sledovat hezky popořadě nebo na přeskáčku, je to úplně jedno :) Všechny jsou reflexí toho, kam naše civilizace směřuje, odehrávají se v blízké budoucnosti a hlavní roli zde hrají moderní technologie! Tohle je geniální seriál, který vás nenechá v klidu! Mnoho dílů bylo pěkně děsivých! 

Za mě nejlepší epizody jsou:  Národní hymna

                                                    Pád střemhlav

                                                    Sklapni a tancuj 

                                                    USS Callister

Délka: 5 sériií - každá epizoda má cca 60 minut

5. SABRININA DĚSIVÁ DOBRODRUŽSTVÍ

Hodnocení na čsfd: 75 %

Spousta z vás určitě zná starý televizní seriál Sabrina - mladá čarodějnice. Sabrinina děsivá dobrodružství je mu dost podobná, akorát modernější a za mě mnohem lépe herecky obsazená :) Pokud máte v oblibě tajemno, čarodějnictví a partu teenagerů v hlavní roli, je tohle to pravé pro vás. Určitě se to bude líbit všem, kteří byli spoko se seriálem American Horror Story - konkrétně se sérií Coven - Sabrina je v podobném duchu :) 

btw. A je ideální sledovat seriál v období podzimu/Halloweenu. Má tu správnou atmosféru :)

Délka: 3 série - každá epizoda má cca 60 minut

6. ZÁMEK A KLÍČ

Hodnocení na čsfd: 73 %

Fantasy seriál podle komiksové předlohy Joe Hilla, který si v seriálu střihl i mini roli! :) 

Tragédie donutí sympatickou rodinku, aby se přestěhovala do domu, ve kterém vyrůstal otec rodiny. To ještě netuší, že je plný kouzelných klíčů a tajemství. Celý seriál má super tajemnou atmosféru, škoda že není víc sérií, vůbec by mi to nevadilo! Moc oceňuji herecké obsazení - všichni jsou to neuvěřitelní sympaťáci - hlavně Bóďa :)

btw. Opět ideální seriál na podzim!

Délka: 1 série/ 10 epizod - každá má cca 50 minut

7. DOBRÉ MÍSTO

Hodnocení na čsfd: 80 %

Seriál, který vás zaručeně pobaví! Hlavní postava Eleanor (Kristen Bell) umřela a ocitá se na Dobrém místě, které má představovat posmrtný život v nebi.

Originální koncept, skvělé herecké obsazení, boží charaktery postav, geniální scénář - to vše dělá ze seriálu něco, co budete milovat! Škoda, že už nebudou další série, z nostalgie si zpětně občas pustím nějakou epizodu znova. Tohle byl po dlouhé době fakt skvělý komediální seriál, který není založený na vyloženě tupém americkém humoru. Velmi osvěžující sitcom.

Délka: 4 série - každá epizoda má cca 20 minut.

8. SANTA CLARITA DIET

Hodnocení na čsfd: 77 %

Tento seriál doporučuji všem, kteří mají rádi propojení žánrů horor/komedie a máte-li rádi film Zombieland nebo Soumrak mrtvých, je tohle to pravé ořechové pro vás! Děj se točí kolem rodinky, kde si hlavní roli stříhla boží herecká dvojice - Drew Barrymore a Timothy Olyphant. Žijí si obyčejný život, ale to jen do okamžiku, než se z Drew Barrymore stane zombie, které od teď chutná jen lidské maso :D 

Délka: 3 série - každá epizoda má cca 30 minut.

9. V BILLOVĚ MOZKU

Hodnocení na čsfd: 83 %

Nesmírně inspirující pohled do duše Billa Gatese. Dozvíte se mnoho věcí o jeho dospívání, rodině, kariéře, nadaci a jeho cílech, kterými rozhodně nejsou věci jako mít co největší pohodlí, co nejstylovější oblek a barák.. Ne, tenhle génius je dost filantrop, který se zajímá o skutečné problémy lidstva a snaží se udělat vše pro to, aby se našlo řešení - ať už se jedná o lepší hygienické podmínky rozvojového světa nebo hledání řešení změny klimatu! Po zhlédnutí jsem ještě větší fanoušek Billa i jeho ženy! Klobouček.

Délka: 3 epizody - každá má cca hodinu

10. CHALÍFÁT

Hodnocení na čsfd: 93 %

A to nejlepší na konec!

Kdybych měla vybrat jen jeden jediný seriál z celého dnešního výběru, byl to to tento. Protože nic tak opravdovýho a silnýho jsem hodně dlouho neviděla. Když tohle píšu, je to jen pár chvil od okamžiku, kdy jsem viděla poslední záběry ze závěrečné epizody a ještě teď mi buší srdce a jsem v šoku. 

A o čem seriál vlastně vůbec je? O blížícím se teroristickým útoku, o osudu tří žen z naprosto jiných sfér společnosti a o absolutním vymývání mozku a naverbování muslimů do služeb ISIS v přímém přenosu. Tvůrcům se na tak malém prostoru povedlo velmi sugestivně přiblížit islámský terorismus.

Po tomhle seriálu mi došla slova a asi těžko teď budu rozkoukávat něco nového, protože ty pocity, kterých jsem plná, jsou tak silný, že nemůžu myslet na nic jiného. Tohle vás zasáhne.

Délka: 1 série/ 8 epizod - každá má cca 50 minut

Publikováno: 19. 04. 2020