Knihy, které si přečtěte, pokud se rádi bojíte - 3. část

Zdravím všechny knihomoly! :) 

Mám tu pro Vás další knižní nálož, tak doufám, že i v tomto výběru si každý milovník detektivek najde nějakou tu inspiraci, co číst :)

Jdeme teda se hned vrhnout na dnešních 6 kousků:

Samuel Bjørk – V lese visí anděl

V lese je nalezena mrtvá šestiletá holčička. Je oblečena jako panenka, na zádech má školní aktovku s učebnicemi a kolem krku cedulku s nápisem „Cestuji sama“. Celé vyšetřování je hrou o čas, protože čím déle bude trvat dopadení vraha, tím se zvyšuje hrozba nalezení dalších mrtvých dětských těl. Vrah za sebou nezachává žádné důkazy, pouze záhadné symboly a tak policii čeká těžká práce odhalit, KDO vraždí a JAKÝ má k vraždám motiv. 

Příběh je napsán tak poutavě, že se ani chvíli nenudíte. Jednotlivé kapitoly se zaměřují na různé místo, osoby a události, ale navzájem se prolínají a proto Vás to nutí číst dál a dál, dokud se nedozvíte, jak to všechno dopadne!

James Carol - Polámané panenky

Hlavní postavou příběhu je Winter, bývalý člen FBI, který je nyní přizván k vyšetřování zločinů v Londýně. Musí co nejdříve najít člověka, který unáší ženy.. Náš pachatel své oběti ale nevraždí, provádí jim něco mnohem horšího - lobotomii

Čtivé, napínavé, děsivé, možná až morbidní (a to já něco vydržím). Dost se mi líbilo vyústění příběhu a odhalení toho, kdo byl pachatel. Polámané panenky pořídíte v Levných knihách a já Vám je vřele doporučuji!!

Bernard Minier - Mráz 

Příběh odstartuje nález mrtvoly koně bez hlavy.. Hmm, co Vám to připomíná? Kmotra! Už při tom jsem si říkala, že se Minier inspiroval na správném místě :blue_heart:. Tento kůň však není obyčejný. Patřil vlivnému a bohatému Ericu Lombardovi. Hledání vraha koně je prokládáno událostmi ze stejného časového úseku v institutu, kde jsou uvězněni ti nejnebezpečnější vrazi. Jak asi tušíte, má to spojitost a je to dokonalý! Btw. Miluju Servaze!

Těch 632 stránek jsem přečetla za 2 dny a to už něco napovídá:)))

Jo Nesbø - Sněhulák

Hlavní vyšetřovatel Harry Hole tentokrát musí přijít na kloub řadě podivným zmizením. A co mají oběti společné? Jsou to vdané ženy, k jejich zmizení dojde vždy, když napadne první sníh a v blízkosti jejich domu je nalezen sněhulák...

Sněhuláka řadím k těm lepším detektivním příběhům, jaké jsem doposud četla. Demonstruje jak málo stačí, aby se z člověka stal bestiální vrah, který (svým způsobem) má k tomu, co dělá, důvod. Jádro celé zápletky není sice nijak originální, ale s tou omáčkou okolo, se kterou si dal autor práci, to nepůsobilo jako něco, u čeho bych si říkala, že jsem podobný příběh četla už milionkrát.

Lars Kepler - Lazar

Nejnovější díl série s Joonou Linnou.

Kepler tentokrát vytvořil surový příběh plný mrazivých scén a jako vždy se s ničím nemazlil a žádné z postav nenadržoval. Tentokrát však ještě přitvrdil! Lazar je plný drsných scén, se kterými by slabší povahy mohly mít trochu problém. Já jsem ale nadmíru spokojená. Lazar mi dal přesně to, co jsem potřebovala a taky očekávala. Je to ten typ knihy, kterou odkládáte fakt hodně neradi. Je sice obsáhlejší (má přes 500 stran), ale opět napsaná velice čtivě a poutavě, jak jsme u Keplera už zvyklí, takže ji bez problému přečtete během dvou dnů. 

Chris Tvedt - Prach jsi a v prach se obrátíš

Příliš mnoho obětí - a co mají společného? Na tuto otázku hledá odpověď vrchní komisař Edvard Matre. Najde ji dostatečně rychle, než náš vrah opět zaútočí?

Autor šel skvěle do hloubky postav a co mě velmi překvapilo bylo vyústění případu - šokující a originální motiv vraha. I přes to, že příběh obsahoval více linií, měl ho autor krásně promyšlený. Všechny případy, ač se na první pohled nezdály, jsou dokonale propojeny. Co vám zaručuji je fakt, že se nebudete ani chvíli nudit, jelikož tato kniha je plná spoustou akce a vyhrocených situací.


Publikováno: 30. 01. 2019