Přečteno za LISTOPAD.

Zdravím všechny knihomoly :)

Je tu opět měsíční shrnutí toho, co jsem přečetla za uplynulý měsíc. Přiznám se, chvíli jsem přemýšlela, zda vůbec tento článek za listopad vydávat, jelikož jsem přečetla jenom 5 knížek. Ale nakonec jsem se rozhodla, že vám i tak ukážu, jaké příběhy se mi dostaly do rukou a krátce zhodnotím, jak se mi líbily. A  která se tentokrát stala tou nejlepší knihou měsíce? Rozhodně Blackout - ten doporučuji všemi deseti!!:heart:

HLASY – Psychiatrické oddělení salcburské Kliniky-Sever se specializuje na mimořádně těžké případy. Když je jeden z lékařů nalezen zavražděný v ošetřovně, musí se vyšetřovatelka Beatrice Kasparyová pokusit vymámit informace z pacientů. Z traumatizovaných duší, které žijí ve své vlastním světě. A nehrají podle pravidel..

Kniha měla samé kladné ohlasy a skvělá hodnocení a jelikož jsem velkým milovníkem detektivek a thrillerů, tak jsem věřila, že to pro mě bude to pravé ořechové. Ve finále jsem ale zklamaná. Od Hlasů jsem čekala mnohem více akce a napětí. Hlasy jsou sice kniha čtivá, ale příběh a především konečné rozuzlení pro mě bylo zklamáním. Co mi vadilo nejvíc, tak to byly naprosto nezajímavé postavy - nenašla jsem nikoho, kdo by mě něčím zaujal a komu bych mohla fandit. Hlasy = "poklidný thriller". Nedoporučuji, bohužel.

Mé hodnocení: 50 %


OHEŇ A PLAMEN – Druhý díl trilogie od geniální Jenny Han! Mary, Kat a Lilie = tři holky, které stále drží pospolu a mají nový plán. A vypadá to, že se jim tentokrát jejich společnou pomstu povede úspěšně zrealizovat. Nebo se nakonec zase něco pokazí? Zdá se, že s Mary opravdu není vše v pořádku a vás čeká velké, opravdu velké překvapení! Já jsem na konci knihy koukala s otevřenou pusou a už se nemůžu dočkat, až v dubnu vyjde poslední díl. Kdybych měla tento díl porovnat s prvním dílem, tak musím uznat, že za mě je Oheň a plamen mnohem lepší než Oko za oko. Tlustší a lepší :) Více akce, méně zla, více překvapivých momentů. Tak, jak jsem v prvním díle trochu postrádala tu sladkou Jenny Han z Všem klukům, které jsem milovala, zde jsem ji opět našla :innocent: 

Btw. Oheň a plamen má opět boží obálku, která bezvadně ladí k prvnímu dílu :) 

Mé hodnocení: 90 %


POLÁRNÍ ZÁŘE - Příběh této skvělé knihy se točí kolem objevování Nové Země, což je souostroví v Severním ledovém oceánu. Akce, napětí, dojetí i trocha té romance – nic z toho Polární záři nechybělo. Naši hrdinové bojovali o život, byli svědky podivných a těžko vysvětlitelných jevů a dokázali se obětovat pro ostatní. Sice ve mně ke konci příběhu zůstalo pár nezodpovězených otázek, ale to mi rozhodně nezkazilo dojem z celé knihy:) Celou recenzi naleznete ZDE.


BLACKOUT - Nastává Blackout a celá Evropa se ocitá ve tmě. Francie, Itálie, Německo, Švédsko, Česká republika… jeden stát po druhém. A nikdo neví proč. Je to pouhá nehoda nebo je za tím něco víc? Piero Manzano, hlavní postava příběhu, bývalý hacker a programátor se celé situaci snaží přijít na kloub už od chvíle, kdy zpozoruje jisté nesrovnalosti. Sdělí své obavy a podezření příslušným úřadům, ale nikdo ho nebere příliš vážně a jeho teorii nevěří. Bude to tedy muset vzít do svých rukou..Celá recenze již brzy! :)  


HORAL(KA) – Lenka je matka samoživitelka, má dva dospívající syny, což znamená - puberta v plném proudu. Naštěstí má skvěle placenou práci, která ji baví a je v ní úspěšná. Lenka je rozvedená a už pár let bez chlapa. Zdá se ale, že vše zvládá sama, je to totiž silná ženská, takže ji nevykolejí ani skutečnost, že v jejím životě nastane více než jedna nepříjemná změna. Lenka se těší, až se její synové osamostatní a ona bude mít konečně čas najít si lásku svého života. To na sebe nenechá dlouho čekat a Lenka se na popud svého kamaráda zaregistruje na seznamce.. Celou recenzi naleznete ZDE.


Publikováno: 14. 12. 2017