Přečteno za ČERVENEC.

Zdravím všechny knihomoly :)

Jak jsem si myslela, že budu v létě číst ostošest, tak se opak ukázal pravdou. Nevím jak vy, ale já mám tohle léto docela čtecí krizi a ke čtení se v těch hicech musím vyloženě nutit. Celkem jsem za červenec přečetla 7 knih, což je lepší než nic, ale stejně doufám, že v srpnu jich dám aspoň 10!

Nejlepší knihou měsíce byla paradoxně ta nejlevnější - Horrorstör! O té se brzy dozvíte více v recenzi :) 

Teď už si ale pojďme rozebrat každou zvlášť:

Rašeliniště - Tajemné rašeliniště, ve kterém lidé mizeli a mizí doposud - opravdu je dávná legenda aktuální i dnes? Vše tomu nasvědčuje, jelikož se zde objevují další a další mrtvoly..

Rozhodla jsem se nedat na negativní recenze a knihu si pořídit. Co mě nakonec "uklidňuje" je fakt, že jsem ji pořídila s 50% slevou, protože nakonec musím souhlasit - jedná se o dost průměrnou detektivku, u které je největším plusem poutavá obálka. Postavy nic moc, ocenila bych více akce a napětí. Celkově byl děj dost utahaný, co se ale povedlo byl konec. 

Mé hodnocení: 50 %


To prší moře – RT v titulu To prší moře zachycuje nešťastnou lásku, smrt v rodině, strach, bolest a snahu poučit se z chyb.. Celá recenze ZDE.


Čarokniha - Čarokniha (ten název je fakt epický) je samozřejmě plná zajímavostí o celém konceptu HP. Dozvěděla jsem pár nových informací, ale nejvíce mě zaujaly recepty (například na máslový ležák!), plno křížovek, kvízů apod., které čtenář nalezne na konci každé kapitoly.. Spíše bych ji ale doporučila mladším čtenářům - styl vyprávění mě zpočátku bavil, ale po čase mi začal lézt hooodně na nervy :D Ovšem! Pokud jste fanoušky kouzelnického světa, neměl by vám tento kousek ve vaší sbírce chybět! :) 

Mé hodnocení: 70 %


Dům smrti - pokračování série Přítelkyně smrti, ve kterém se opět setkáváme s Blumovou, tentokráte na útěku před spravedlností.

První díl se mi líbil o dost víc - ve druhém díle mi vadilo iracionální chování Blumové, které bylo takřka na denním pořádku. Hlavní zápletka byla na můj vkus celkem bizarní a místy je děj opravdu hodně přitažený za vlasy. Suma sumárum - jedna velká nereálnost. ALE i přes to mě to určitým způsobem bavilo, opět velmi čtivý titul plný napětí a akce. Jsem zvědavá na zakončení série.

Mé hodnocení: 65 %


Já, Inrův dědic – Pradávné velké dědictví, od počátku rozdělené na 9 podílů, a dvě skupiny zlořádů, z nichž každá z vlastních důvodů usiluje o získání všech jeho dostupných částí... Recenze již BRZY :)


Aliance - poslední díl, kterým jsem jednou provždy uzavřela celou sérii Divergence (Čtyřce šanci po tom NAPROSTO PŘÍŠERNÝM ZAKONČENÍ fakt nedám). Nevím proč, ale nějak se mi nedaří najít sérii, která by se kvalitou alespoň přiblížila k HUNGER GAMES. Jak u Labyrintu, tak u Divergence - jak to prvním dílem začalo velice slibně, tak to skončilo vlastně nejhůř jak mohlo. Ovšem musím uznat, že v tomto případě třetí díl nebyl až tak katastrofální jako ten druhý, ale i tak mě to zase nebavilo.. ZASE mi neuvěřitelně vadila Tris a absolutně nelogické chování některých postav. Alespoň, že ta obálka se povedla. 

Mé hodnocení: 65 %


Horrorstör – horor z prostředí obchodního domu, velká pecka. Více již brzy v recenzi!



Publikováno: 13. 08. 2018